Taas on tutkittu vanhusten ravitsemusta laitoksissa. Ravinnon laatu on vanhalle tärkeämpi, kuin määrä!Vähäkalorinen ravinto osoittautuu terveyttä ja pitkää ikää edistäväksi. "On väkivaltaa vanhukselle.antaa ruokaa liian paljon",lukee vanhuustutkija Antti Hervosen kirjassa"Vanhene viisaasti"

 Ei olla tutkittu ovatko vanhukset aliravittuja jo laitokseen tullessaan? Usein ruoka alkaa maistumaan vasta vanhainkodissa. Kyllä mielestäni laitosruokiin panostetaan. sen laatuun vaikuttaa ravintoterapeutin suositukset.

 Tottakai olen hoitotyön kentällä nähnyt myös kehnoa ruokaa,mutta asioihin on puututtu,ja ruuan laatu parantunut.Jospa ruoka maistuisi, kun vanhus pääsisi ulos. Ei kenellekkään maistu ruoka, kun istuu tai makaa päivät pitkät!

 Olisi syytä tutkia myös kotihoidon asiakkaiden ravitsemustila!Siellä on myös osa vanhuksista huonolla ravitsemuksella. Syynä voi olla köyhyys tai tiedon puute oikean ravinnon merkityksestä.Olen liian usein käynyt hoitajana kodissa,jossa vanhuksen jääkaapissa on aina samat yksipuoliset elintarvikkeet, Ihmettellen totean, miksi vakituiset hoitajat eivät puutu silloin vanhuksen ravitsemus ongelmaan!

Hoitajille lisäkoulutus ravinnon merkityksestä,olisi tarpeellista. He voisivat silloin valistaa asiakkaitaan,jotka syövät yksipuolisesti.

 Ateriapalvelu kyllä tuo monipuolista ruokaa, mutta se on monelle köyhälle eläkeläisellle kallis ateria, kun sen tarjolle asettamisesta pitää maksaa kotihoidolle!

 Vanha kunnon kodinhoitaja,joka valmistaa ruokaa,olisi pelastus aliravitulle vanhukselle.