Päivän uutisotsikko Iltalehdessä"Päiväkodissa tikittää turvallisuuspommi!"

Lastentarhanopettajien liiton ja opetusalan ammattijärjestön selvityksen mukaan ahdinko on todellinen.

Lastentarhanopettajien vakinaisia toimia jätetty n. neljäsosa kuntia,puolella määräaikaisena tehtävää hoitavalla ei ole vaadittavaa pätevyyttä.

Laadukas varhaiskasvatus ei onnistu näin pienillä eväillä.Todellinen turvallisuusvaje lapsen kehitykselle.

Ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilöstö on turvattava kaikkiin päiväkoteihin.Lapsen varhaisessa kasvuvaiheessa hoitajat eivät saa vaihtua.Lapsen kiintymys aikuiseen on luonnollinen,turvallisuutta antava tunne,kun vanhemmat eivät ole lähettyvillä.Lapsen mieli rikkoutuu suuressa metelöivässä ryhmässä,joissa aikuiset vaihtuvat tiheästi.

Päiväkoti ei ole säilöntäpaikka.päiväkodin tulisi vastata lapsen kulloiseenkin herkkyyskauteen ja tarjottava sopivaa virikettä.

Lapsia ei saa kohdella "massana"vaan yksilönä..jokaisella on joku lahjakkuudenlaji,viisas aikuinen havaitsee sen... lahjaa voi kehittää..se voi olla ..liikunta...musiikki...taiteen monet muodot..vaikka mitä.Lapsen sisällä on nupullaan kaikki hyvä,aikuinen hoivaa niin että nuppu aukeaa kukkaan ja lahjat kukoistavat.Lapsissa on tulevaisuuden. maailman rakentajat"ei saa jättää kynttilää vakan alle"

Päiväkodit ovat tärkeässä osassa lapsen kasvun ja kehityksen tukena.

LISÄÄ OSAAVIA OPETTAJIA JA LASTENHOITAJIA!