Terveydenhoito ei toimi.Koko järjestelmän uusiminen vaatii paljon viisaita ihmisiä ratkomaan ongelmaa.

Huippu asiantuntijat joita on kolmekymmentä,ovat pohtineet ja suunnitelleet,nyt politiikot eivät näe asioita samoin..Toimivan kunnan väestöpohjan suuruudesta ollaan aivan eri mieltä.

Työtä tehdään toimivan terveydenhoidon eteen paljon,resurssit ovat rajalliset.

Nyt voisi panostaa sairauksien ennaltaehkäisyyn.Ravitsemus ja terveysneuvonta olisivat avaimia tähän työhön.Sanoihan Hippokrates jo aikanaan;"Ruokasi olkoon lääkkeesi"

Kun kasvaa terveitä kaupunkilaisia,ei terveydenhoito ruuhkaannu.Tottakai aina meillä on sairaamme,mutta väärän elämäntavan sairauksia voi ennaltaehkäistä.

Vuotuiset kunnon terveystarkastukset antavat ajoissa tietoa onko kehossa kaikki kunnossa.

Ihmiset ovat vieraantuneet luonnolisesta terveestä ravinnosta.Yksinkertaisilla elintarvikkeilla,lähellä tuotetuissa,saa terveyttä edistävää ruokaa.

Roskaruokakulttuuri elää kukoistuskauttaan,se alkaa näkyä muutaman vuoden päästä rappeutumis sairauksina.

Ennaltaehkäisevä terveydenhoito ei tule niin kalliksi,kun sairauksien hoito,jotka olisi voinut välttää oikeilla ruokavalinnoilla.Terveysasemalla voisi olla terveyttä edistäviä luentoja etc.

Nyt ihmiset juoksevat terveysmessuilla etsimässä terveyttä,siellä on vaihtoehtoisten terveydenhoidon viidako.Mutta terveydenlähteen etsiminen kertoo,että ihmiset haluavat säilyttää terveytensä.

Sairauksien ennaltaehkäiseminen on ihmisestä välittämistä.Ja kunnan on välitettävä jokaisesta kuntalaisestaan.