On herätty ymmärtämään, miten taiteet vaikuttavat kehittyvän lapsen mieleen,on ihmetelty Venetzuelan lasten musisointia.Mutta meillä ei ole "varaa.".............

 Kuinka on mahdollista että maailman köyhimpiin kaupunkeihin kuuluvan El Alton nuoret esiintyvät sinfoniaorkesterin rinnalla viiden kuukauden musiikkiopintojen jälkeen?

 Taidekoulua perusttettaessa päätettiin että opiskelun tulee olla ilmaista.Tavoitteena oli, ettei taloudelliset syyt ole este El Alton lasten ja nuorten ajattelun, luovuuden ja lahjakkuuden kehitykselle. Heille tarjottiin myös mahdollisuus viettää vapaa aikaansa muualla kuin kaduilla ja samalla oppia jokin taiteenlaji,v.-06 oli taidekoulussa opiskellut tuhansia lapsia ja nuoria,voisi puhua kulttuurivallankumouksesta.

 Taidekoulussa opetetaan musiikkia, kansantansseja, nykytanssia, klassista balettia.Taiteita edustavat taidemaalaus, piirustus ja kuvanveisto.

 Kaupunki maksaa opettajien palkat ja tarjoaa tilat. Soittimet saadaan lahjoituksina. Boliviassa tapahtuu sama ihme kuin Venezuelassa!

 Taidekoulun lisäksi El Alton eri kaupunginosiin on avattu useita kulttuuritaloja, joissa järjestetty mm.kansainvälinen "Festivalde sol" musiikkitapahtuma, joista yhdessä on soitettu mm. Sibeliuksen "Valse triste," El Alton orkesterin soittamana. (Suomineito kalpenee kun kuulee Sibeliuksen soivan köyhien lasten soittamana, mutta omat köyhät lapset eivät saa samaa....)

 Suomessa on aika tehdä kulttuurivallankumous! Taideaineet eivät saa olla vain varakkaiden perheiden lasten harrastus, vaan kaikkien lapsien etuoikeus! Kuilu on kasvamassa liian suureksi hyvinvoivien ja syrjäytyneiden lasten välillä.

 Ehkäistään vaikeudet nyt, sillä ne ovat myöhemmin vaikeasti hoidettavissa.