Ampumispelit ovat muokanneet monen lapsen ajatus ja tunnemaailmaa. He "tappavat"tunnekylmästi peleissä "vihollisen" Pelit kehittyvät jatkuvasti julmemmiksi ja taitavasti tehtyinä, tilanne peleissä vaikuttaa todelliselta.. Lastenkamarissa saa opiskella ampumista vapaasti.

 Kun lapsen taidot kehittyvät tietokoneen käytössä,voi yksinäinen,syrjäytynyt lapsi joutua tietokoneen maailmaan,joka vie lapsen mukanaan ja muokkaa ajatukset pahimmassa tapauksessa tappamiseen.....

 Kuljin kappaleenmatkaa pojan tukiaikuisena,joka ihannoi aseita,ampumista, mafiaa......Hän sanoi pelanneensa ampumispelejä tietokoneella,jonka ruudulla näkyy kädet ja siinä pyssy,oikean näköistä ihmistä siinä ammutaan!-----Kasvaako tuosta pojasta ehjää aikuista?

 Toinen tapa tuhota lapsen tunnemaalma on väkivalta filmit, tarjonta ei lopu.Niitä on kauppojen hyllyillä,samalla tasolla kuin karamellit.

 Tässä väkivallan viidakossa kasvatetaan tänään lapsiamme,vanhempien velvollisuus on suojella lapsiaan,,yhteiskunnan vastuu tulee päiväkodeissa ja kouluissa.

 Olen ollut "korjaamassa satoa" hoitajana ja kasvattajana työssäni.Olen nähnyt miten väkivaltaohjelmat ovat rikkoneet lapsen mielen.Valitettavan usein tällainen särkynyt lapsi syrjäytyy kouluissa,he ilmaisevat ahdistuksensa usein levottomuutena, "käytöshäiriöinä",jotka ajavat heidät yhä kauemmas tovereistaan.Heistä tulee lopulta erityisluokkien oppilaita, joita ei aina ymmärretä oikein.

 Viimeistään tässä vaiheessa yksinäiselle, fantasioissa elävälle lapselle olisi saatava turvallinen aikuinen "vierelle kulkijaksi" Hän saa ladata akkunsa uudelleen,ja löytää taas se ehjä lapsi sisältään joka rikkoutui  julmassa tappamis ja ampumis maailmassa. Turvallinen aikuinen voi saada "pienen ampujan" laskemaan aseensa."Pieni käsi aikuisen isossa kädessä" auttaa löytämään uusia virikkeirtä rikottuun mieleen. Aikuinen saattaa lapsen uuteen alkuun.!

 Taas eheytyneenä lapsi pystyy kohtaamaan ystäviä ja maailman!

 ps.Aikuiset lukitkaa tietokoneenne,ettei lapsenne kasva ihannoimaan väkivaltaa!