Olen istunut pari viimeistä viikkoa Helsingin kaupungin nuorisotalolla,"käytös häiriöisen "pojan  tukihenkilönä. Olen ilokseni havainnut, miten vastuullisesti nuoret työntekijät suhtautuvat ympäröivään maailmaan! Tällaista vastuullista aktiivisuutta, en ole nähnyt aikuisten maailmassa, niissä hoitolaitoksisa jotka toimivat aikuisten ehdoilla. Olen saanut "luonnonsuojelu kylvyn" ja nähnyt reilua "kaveria ei jätetä" henkeä. Aikuisilla olisi oppimista. Nuoret ottavat kerran haltuunsa tämän saastuneen maapallon,siksi he kantavat siitä huolta. Aikuisen on vastattava tähän haasteeseen

 Seinällä oli ilmoitustaulu, jossa oli ympäristötietoa (vapaasti  kirjoitettuna)

 "Suomalaisten ekologinen jalanjälki maailman kolmanneksi suurin.(puuta, paperia ja energiaa tuhlataan eniten.) Maapallolla on 1.8 hehtaaria tuottavaa maata asukasta kohden, Suomalainen kuluttaa sen yli 4 kertaisesti. Tarvittaisiin neljä maapalloa!

 Jättikauppakeskuksia rakennetaan kiihtyvää vauhtia,kertakäyttökulttuuri kukoistaa..Kuka osaa parsia enää sukkia?Tuotteita täytyy kierrättää, mutta kirpputorit ovat täyttyneet tavaroista, jotka eivät kelpaa kenellekkään. uutta tuotetaan jatkuvasti! 

 Tuotannon ongelmat siirretään ulkomaille, kohdemaan ympäristö pilataan. Tavakuljetukset synnyttävät päästöjä, jotka edistävät ilmastonmuutosta! (mutta ne haitat ovat takapihalla)

 Tätä vauhtia tulevilla sukupolvilla ei ole mahdollisuuksia elää maapallolla,jonka luonnonvarat on ryöstetty, ja ilmasto tuhottu! Olisiko se syy lopettaa turha kulutus?"

 Oli opettavaista astua nuorten maailmaan!

 Miten yksin monet nuoremme pohtivat näitäkin asioita,ja tulevaisuuden pelossa sortuvat huumeisiin!Lapsillamme on painava taakka .Pitäisikö hillitä kauhuskenarioiden luomista (hiukkaskiihdyttimistä puhumattakaan) Mielenterveys ongelmat lisääntyvät, kauhukuvien värittäessä mielenmaisemaa mustaksi!

 Tulevaisuuden pitäisi olla kauniita unelmia täynnä.